10 Latest International MCQ's 22/09/2022

  •  1) Which nation's Vanessa Nakate, a 25-year-old climate campaigner, was named the UN Children's Fund's Goodwill Ambassador?
    • (A) India
    • (B) Uganda  
    • (C)  Spain
    • (D) South America
Answer- (B) Uganda 

  • 2) Which nation is the first in the world to have successfully cloned a wild Arctic wolf?
    • (A) Japan
    • (B) Russia B.  
    • (C) China
    • (D) South Korea
Answer - (C) China

  • 3) Which nation served as the host of the 2022 Shanghai Cooperation Organization summit?
    • (A) Tajikistan
    • (B) Uzbekistan
    • (C) Russia
    • (D) Ukraine
Answer - (B) Uzbekistan 

  • 4) Which nation has been impacted by the terrible typhoon Nanmadol?
    • (A) Laos
    • (B) Japan
    • (C) India 
    • (D) Vietnam
Answer - (B) Japan
  • 5) Which nation will be Sri Lanka's major bilateral lender as of 2022?
    • (A) India
    • (B) Australia
    • (C) USA
    • (D) China 
Answer - (A) India

  • 6)  Which nation's president Joao Lourenco was sworn in for a second term?
    • (A) Ghana
    • (B) Namibia
    • (C) Sudan 
    • (D) Angola
Answer - (D) Angola

  • 7) Which nation and India jointly released a white paper on the urban wastewater landscape in India at the 2022 World Water Congress and Exhibition?
    • (A) France
    • (B) Denmark 
    • (C) USA
    • (D) Japan
Answer - (B) Denmark 

  • 8) Which nation's president recently announced a new 600 million dollar arms deal with Ukraine?
    • (A) France
    • (B) Spain
    • (C) USA
    • (D) Germany 
Answer - (C) USA

  • 09)  Which nation has been invited as a guest by India during its G20 Presidency?
    • (A) Chile
    • (B) Bangladesh
    • (C) North Korea 
    • (D) Sri Lanka
Answer - (B) Bangladesh
  • 10) Which nation hosted the Sinquefield Cup in September 2022?
    • (A) France
    • (B) Italy  
    • (C) USA
    • (D) UK
Answer - (C) USA

Comments

Thank You

Contact Form

Send