10 MCQ's on Computer Science GK 26/09/2022

  •  1) Who was the person who discovered Boolean algebra?
    • (A) Charles Babbage
    • (B) George Boole
    • (C) Herman Hollerith
    • (D) Augusta Ada Byron
Answer- (B) George Boole

  • 2) Which audio/video file format was created by Microsoft?
    • (A) WMA
    • (B) ADX
    • (C) MPEG 
    • (D) AVS
Answer - (A) WMAt

  • 3) Which of the following was the first, operational, and Internet-predecessor packet switching network?
    • (A) ARPANET
    • (B) TELNET
    • (C) ALOHAnet
    • (D) USENET
Answer - (A) ARPANET

  • 4) What types of tasks can a computer perform?
    • (A) Verbal and Logical
    • (B) Arithmetic and Logical 
    • (C) Verbal and Arithmetic
    • (D) Logical and Cognitive
Answer - (B) Arithmetic and Logical
  • 5) Which one of the following is a component of the CPU?
    • (A) Secondary Memory Secondary Memory
    • (B) Primary Memory 
    • (C) Keyboard
    • (D) Mouse 
Answer - (B) Primary Memory
  • 6)  In 1888, who made the first successful presentation of the application of a condensed analytical engine for computing tables?
    • (A) Henry Babbage
    • (B) Charles Babbage 
    • (C) H.W. Nieman
    • (D) Vannevar Bush
Answer - 
(A) Henry Babbage
  • 7) Which of the following languages can be executed directly by the CPU of a computer?
    • (A) High Language
    • (B) Machine Language
    • (C) Second generation Language
    • (D) Assembly Language
Answer - (B) Machine Language

  • 8) To what purpose were Core Banking Solutions developed?
    • (A) recording of transactions 
    • (B) interest calculations
    • (C) passbook maintenance
    • (D) All of the above
Answer - (D) All of the above

  • 09)  Among the following, which one is a volatile storage?
    • (A) Magnetic Tape
    • (B) RAM 
    • (C) Floppy disk
    • (D) Hard disk
Answer - (B) RAM 

  • 10) Which of the following categories includes monitors, printers, disk drives, keyboards, and mice?
    • (A) Hardware 
    • (B) Storage Device 
    • (C) Software 
    • (D) All of the Above
Answer - (A) Hardware 

Comments

Thank You

Find your topic

Contact Form

Send