10 MCQ's on Computer Science GK 29/09/2022

  •  1) Which of the following best describes web 2.0?
    • (A) A Series of technological improvements in World Wide Web
    • (B) A New version of Internet  
    • (C) A New labeling of old Softwares improved
    • (D) None of the above
Answer- (A) A Series of technological improvements in World Wide Web

  • 2) Which of the aforementioned is an illustration of an analogue signal?
    • (A) Human Speech via an electrified copper wire
    • (B) Sound via an electrified copper wire
    • (C) Both 1 and 2
    • (D) Light
Answer - (C) Both 1 and 2

  • 3) Who was connected to the Harvard Mark I or IBM Automatic Sequence Controlled Calculator, the first large-scale digital computer?
    • (A) Konrad Zuse
    • (B) John Atanasoff
    • (C) Clifford Berry 
    • (D) Howard Aiken
Answer - (D) Howard Aiken

  • 4) Which of the following describes a hybrid computer?
    • (A) digital computer
    • (B) mainframe computer 
    • (C) analog computer 
    • (D) both analog and digital computer
Answer - (D) both analog and digital computer
  • 5) 1 kilobyte contains?
    • (A) 128 bytes
    • (B) 1000 bytes 
    • (C) 1024 bytes
    • (D) 1036 bytes
Answer - (C) 1024 bytes
  • 6)  What is the W3C's full name?
    • (A) World Wide Web Command 
    • (B) World Wide Web Consortium  
    • (C) World Wide Web Center
    • (D) World Wide Web Company
Answer - (B) World Wide Web Consortium
  • 7) What will be the number of bytes, transferred at the rate of 1 Kilobit per second?
    • (A) 108 
    • (B) 100 
    • (C) 140
    • (D) 125
Answer - (D) 125

  • 8) Whose book contains the first mention of the word "computer"?
    • (A) Enid Blyton
    • (B) Mark Twain 
    • (C) Sherlock Holmes
    • (D) Richard Braithwait
Answer - Richard Braithwait

  • 09)  Which register from the list below can store both data and addresses?
    • (A) Address Register
    • (B) General Purpose Register 
    • (C) Data Register 
    • (D) Status Register
Answer - (B)  General Purpose Register 

  • 10) Which of the mentioned audio / video formats was made by Microsoft
    • (A) WMA
    • (B)  MPEG 
    • (C) AVS
    • (D) ADX
Answer - (A) WMA

Comments

Thank You

Find your topic

Contact Form

Send