10 MCQ's on Sports GK 27/09/2022

  •  1) When was the first football World Cup held?
    • (A) 1906 
    • (B) 1904 
    • (C) 1912 
    • (D) 1930
Answer- (D) 1930

  • 2) Who is the World Boxing Council's president?
    • (A) Luis Spota
    • (B) Mauricio Sulaiman
    • (C) Ray Mancini 
    • (D) Edwin Rosario 
Answer - (B) Mauricio Sulaima

  • 3) Which of the following sports did James Naismith create?
    • (A) Basket Ball
    • (B) Football
    • (C) Badmintona
    • (D) Ice Hockey
Answer - (A) Basket Ball

  • 4) Who among the following batsmen was the first batsman to hit six sixes in an over?
    • (A) Kapil Dev
    • (B) Garfield Sobers 
    • (C) Ted Alletson
    • (D) Ravi Shastri
Answer - (B) Garfield Sobers 
  • 5) Which of the following courts hosts the Chennai Open?
    • (A) Grass Court
    • (B) Carpet Court
    • (C) Hard Court 
    • (D) Clay court 
Answer - (C) Hard Court 
  • 6)  Who came up with the Olympic slogan?
    • (A) Henri Didon
    • (B) Andrew Parsons 
    • (C) Carl Jung
    • (D) Baron Coubertin
Answer - 
(D) Baron Coubertin
  • 7) In which year  the Olympic flag was created?
    • (A) 1912 
    • (B) 1913
    • (C) 1914
    • (D) 1915
Answer - (B) 1913

  • 8) Which country hosted the first UCI Mountain Bike World Championships?
    • (A) Italy
    • (B) Germany 
    • (C) United States 
    • (D) France
Answer - (C) United States 

  • 09)  Which of the following sports is the M Vijayakrishna Memorial Cup associated with?
    • (A) Polo
    • (B) Badminton 
    • (C) Horse Races
    • (D) Table Tennis
Answer - (C) Horse Races

  • 10) Which sports is related to the Ryder Cup?
    • (A) Tennis
    • (B) Badminton
    • (C) Polo 
    • (D) Golf

Answer - (D) Golf

Comments

Thank You

Contact Form

Send