10 MCQ's on Computer Science GK 03/10/2022

  1. What does trigger do in Microsoft PowerPoint?

  • [A] to start the slideshow
  • [B] to end the slideshow
  • [C] initiate a sequence of animations by clicking on a specific object
  • [D] to start random special effects when a particular key is pressed
Answer - [C] initiate a sequence of animations by clicking on a specific object

2. How big is the currency data type?
  • [A] 2 bytes
  • [B] 4 bytes
  • [C] 6 bytes
  • [D] 8 bytes
Answer - [D] 8 bytes

3. What does BCC stand for?

  • [A] Blank carbon copy
  • [B] Blind carbon copy
  • [C] Blue carbon copy
  • [D] Black carbon copy
Answer - [B] Blind carbon copy

4. What does the email service's Outbox mean?
  • [A] Place to keep deleted emails
  • [B] Emails which are received are kept here
  • [C] Copies of email are kept here which are to be sent
  • [D] None
Answer - [C] Copies of email are kept here which are to be sent

5. Which of these is a program that infects computers?
  • [A] A Dropper
  • [B] A Wrapbox
  • [C] A Logic bomb
  • [D] None of the above
Answer - [A] A Dropper

 6. What is an attempt to keylog?

  • [A] attack where keys of the keyboard stop working
  • [B] action of recording the keys struck on a keyboard
  • [C] action of sending a different input than the key pressed by the user
  • [D] None of the above
Answer - [B] action of recording the keys struck on a keyboard

7. Which of these cards enables its owner to make purchases of goods and services on the assurance that they will be paid for?
  • [A] Bank Passbook
  • [B] Debit cards
  • [C] Credit cards
  • [D] None of the above
Answer - [C] Credit cards

8. What do we call the ATMs whose hardware is held by the service provider but whose sponsor bank provides cash management and network connectivity?
  • [A] White label ATM
  • [B] Brown label ATM
  • [C] Black label ATM
  • [D] None of the above
Answer - [B] Brown label ATM

9. Which of the following best describes how to use a mobile device's browser to access secure online banking functions?
  • [A] Mobile Banking
  • [B] WAP Banking
  • [C] WEB Banking
  • [D] SMS Banking
Answer - [B] WAP Banking

10.  Which of the following is a component of a hybrid cloud?
  • [A] SaaS and PaaS
  • [B] Public Cloud and Private Cloud
  • [C] Community Cloud
  • [D] Traditional IT and Cloud Infrastructure

Answer - [B] Public Cloud and Private Cloud

Comments

Thank You

Find your topic

Contact Form

Send