10 MCQ's on Computer Science GK 06/09/2022

  •  1) What is a component of most programs that helps the user through specific steps?
    • [A] Software
    • [B] Wizard
    • [C] Wiki
    • [D] None of the above
    Answer- [B] Wizard

  • 2) In computers, the phrases Goodput, Throughput, and Maximum throughput are most closely connected with which of the following?
    • [A] Bit Rate
    • [B] Response Time
    • [C] Command Line Interface
    • [D] Random memory
    Answer - [A] Bit Rate

  • 3) Which of the following has the IEEE 802.3 specification standardized?
    • [A] Bluetooth
    • [B] Ethernet
    • [C] WiMAX
    • [D] All of the above
    Answer - [B] Ethernet

  • 4) Which of the following devices operates using computers as control systems?
    • [A] Industrial Robots
    • [B] Remote Controls
    • [C] Microwave Ovens
    • [D] All of the above
    Answer - [D] All of the above

  • 5)  Which of the following is a part of the computer's logical operations?
    • [A] Addition
    • [B] Greater Than
    • [C] Subtraction
    • [D] Differentials
    Answer - [B] Greater Than

  • 6) Which of the following is linked to retrieving data from RAM?
    • [A] Memory Buffer Register
    • [B] Memory Data Register
    • [C] Memory Address Register
    • [D] All of the above
    Answer - 
    [D] All of the above

  • 7) Which of the following is a single integrated circuit on which most CPUs are built?
    • [A] Microprocessor
    • [B] Memory
    • [C] Motherboard
    • [D] Hard Disk
    Answer - [A] Microprocessor

  • 8) Which of the following is an example of a text-based user interface?
    • [A] GNOME
    • [B] KDE
    • [C] Aqua
    • [D] Command-line interface
    Answer - [D] Command-line interface

  • 09)  Which scientist is credited with developing the first workable mechanical calculator?
    • [A] Gottfried Leibniz
    • [B] Blaise Pascal
    • [C] George Boole
    • [D] Charles Babbage
    Answer - [B] Blaise Pascal

  • 10) Which of the following was the first commercially available computer?
    • [A] Manchester Baby
    • [B] Manchester Mark 1
    • [C] EDVAC
    • [D] Ferranti Mark 1
    Answer - [D] Ferranti Mark 1

Comments

Thank You

Find your topic

Contact Form

Send