Daily MCQ 5th September 2022

 1-Indian-origin Laxman Narasimhan has been named CEO of which American multinational corporation?

a) Facebook

b) Starbucks

c) Amazon

d) Apple

Answer -B

2-Which Indian company has announced plans to build Gujarat’s first and largest carbon fiber plant?

a) Reliance Industries

b) TATA Group

c) Adani Group

d) Birla Group

Answer-A

3-Indian descent Which American multinational corporation has named Laxman Narasimhan its CEO?

a) Facebook

b) Starbucks

c) Amazon

d) Apple

Answer – C

4-In what State/UT are forensic investigations required in every criminal case?

a) Uttar Pradesh

b) Delhi

c) Jammu and Kashmir

d) Maharashtra

Answer – D

5-Which nation’s Mikhail Gorbachev, who died at the age of 91?

a) Germany

b) Russia

c) Ukraine

d) Poland

Answer – B

6-In which state was the Coconut Development Board’s regional office officially opened?

a) Gujarat

b) Kerala

c) Hyderabad

d) Madhya Pradesh

Answer – A

7-Who has been appointed as India’s 49th Chief Justice?

a) Vineet Saran

b) Shripathi Ravindra Bhat

c) Dhananjaya Y. Chandrachud

d) Uday Umesh Lalit

Answer- D

8-In what state was the “Rural Backyard Piggery Scheme” introduced for the benefit of farmers?

a) Meghalaya

b) Arunachal Pradesh

c) Uttar Pradesh

d) Maharashtra

Answer -A

9-In what State/UT are forensic investigations required in every criminal case?

a) Uttar Pradesh

b) Delhi

c) Jammu and Kashmir

d) Maharashtra

Answer -B

10-Which city has been named the safest in India for 2021 according to the National Crime Records Bureau (NCRB) Report?

a) Mumbai

b) Kolkata

c) Bangalore

d) Pune

Answer-B

Comments

Thank You

Contact Form

Send