Daily MCQs 06.04.22


 

1. Which bank has won the Best Technology Bank of the Year award among the Large Banks segment in IBA's 17th Annual Banking Technology Awards 2021?

A.   ICICI Bank

B.   Union Bank of India

C.   State Bank of India

D.   Bank of Baroda

Answer: D 


2. With reference to plastic packaging, what does EPR stand for?

A.   Ecological Protection Role

B.   Environment Protection Responsibility

C.   Extended Producer Responsibility

D.   Epoxy Poly Rehydroxy-sulphate

Answer: C

 

 3. The global trade (goods & services) recorded what percent increase in 2021, over the previous year 2020, as per the annual Global Trade Update 2022 released by UNCTAD?

A.   13%

B.   9%

C.   25%

D.   28%

Answer: C


 4. Which day of the year 2022 has been dedicated for commemorating World Pangolin Day every year?

A.                     A.   February 19

                B.   February 20

                C.   February 18

                D.   February 17

Answer: A

 

 5. Chris Morris who has announced retirement from all forms of cricket, represented which country?

A.   England

B.   New Zealand

C.   Australia

D.   South Africa

Answer: D

 

 6. What is the theme for National Youth Day 2022?

A.   YUVAAH - Utsah Naye Bharat Ka

B.   Sankalp Se Siddhi

C.   Youth for Digital India

D.   Channelizing Youth Power for Nation Building

Answer: A

 

 7. The National Youth Day is being observed in India on which date?

A.   January 10

B.   January 11

C.   January 12

D.   January 13

Answer: C

 

 8. A city in which nation has ordered testing of all its 14 million residents after detection of Omicron cases?

A.   China

B.   Indonesia

C.   Japan

D.   South Korea

Answer: A

 

 9. What is the maximum limit of Aadhaar-enabled cash withdrawal transactions, per customer, per terminal per day, as per NPCI?

A.   Three

B.   Five

C.   Two

D.   Seven

Answer: B

 

10. DRDO recently test-fired a naval variant of BrahMos supersonic cruise missile. Which destroyer ship was used for testing the missile?

A.   INS Rajput

B.   INS Kolkata

C.   INS Chennai

D.   INS Visakhapatnam

Answer: D

 

11. Who among these has been awarded the 12th Bharat Ratna Dr Ambedkar Award 2022?

A.   Janhvi Kapoor

B.   Sara Ali Khan

C.   Harshaali Malhotra

D.   Nora Fatehi

Answer: C

 

12. Who was IPL's most expensive player in the 2021 edition?

A.   Ben Strokes

B.   Chris Morris

C.   Rohit Sharma

D.   MS Dhoni

Answer: B

 

13. 'Ecowrap' is the flagship report released by which institution?

A.   Reserve Bank of India

B.   NITI Aayog

C.   State Bank of India

D.   Asian Development Bank

Answer: C

 

14. How many total athletes are there currently in the list of athletes selected for the Target Olympic Podium Scheme?

A.   294

B.   107

C.   301

D.   500

Answer: C

 

15. The New Jan Shatabdi Express inaugurated between Agartala and Jiribam connects Tripura with which state?

A.   Sikkim

B.   Kolkata

C.   Manipur

D.   Assam

Answer: C

 

Comments

Thank You

Find your topic

Contact Form

Send