10 Current Affairs MCQ with answer 20th September 2022

 1-The “Women in Engineering, Science, and Technology (WEST)” campaign was started by which organization?

[A] NITI Aayog
[B] Office of the Principal Scientific Adviser
[C] DRDO
[D] ISRO

Ans- B

2-Which city is the seventh Eastern Economic Forum’s host city?

[A] Moscow
[B] Vladivostok
[C] Paris
[D] Madrid

Ans-B

3- Which nation is home to the UNESCO World Heritage Site known as Mohenjo Daro?

[A] India
[B] Afghanistan
[C] Pakistan
[D] Kazakhstan

Ans- C

4- Which metro project, whose second phase will cost Rs 1957 crores, has its implementation of the second phase approved by the Union Cabinet?

[A] Mangalore
[B] Kochi
[C] Coimbatore
[D] Varanasi

Ans- B

5-What is the name of the recently introduced national electric freight platform by NITI Aayog?

[A] e-FAST
[B] e-nergy
[C] e-FREIGHT
[D] e-TRANSPORT

Ans- A

6- Which state is home to the recently acquired Jhabua power facility by NTPC?

[A] Rajasthan
[B] Madhya Pradesh
[C] Punjab
[D] Chhattisgarh

Ans- B

7-What state was the first to implement a “Cinematic Tourism Policy”?

[A] Uttarakhand
[B] Goa
[C] Gujarat
[D] Kerala

Ans- C

8- In which state did the Indian Army and Air Force conduct a joint exercise called “Gagan Strike”?

[A] Andhra Pradesh
[B] Uttarakhand
[C] Sikkim
[D] Punjab

Ans- D

9- What is the name of Project 17A’s third stealth frigate, which was just launched?

[A] Virat
[B] Taragiri
[C] Mahendragiri
[D] Virgiri

Ans- B

10- Who took home the Italian Grand Prix championship?

[A] Charles Leclerc
[B] Max Verstappen
[C] Lewis Hamilton
[D] Carlos Sainz Jr

Ans- B

Comments

Thank You

Contact Form

Send