Current Affairs MCQ with answer 16th September 2022

 1- In which Indian state is the nation's first lithium cell manufacturing facility opened?

a) Madhya Pradesh

b) Jharkhand

c) Arunachal Pradesh

d) Andhra Pradesh

Ans- d

2- When is World Ozone Day observed?

a) September 11

b) September 9

c) September 16

d) September 13

Ans- c

3-On September 15, 2022, Roger Federer announced his retirement from tennis. How many Grand Slam titles has the tennis pro earned?

a) 15

b) 20

c) 18

d) 10

Ans- b

4-Which nation will receive a new 600 million dollar arms deal from the United States?

a) Taiwan

b) Ukraine

c) Afghanistan

d) Israel

Ans- b

5-Which business did ISRO partner with to launch India's first High Throughput Satellite (HTS)?

a) Hughes Communications India Ltd.

b) OneWeb Telecommunications

c) Aletheia Technologies Pvt. Ltd

d) EchoStar Corporation

Ans- a

6-Which Indian was ranked as the second-richest individual in the world?

a) Mukesh Ambani

b) Ratan Tata

c) Gautam Adani

d) Lakshmi Mittal

Ans- c

7-The FIFA Under-17 Women's World Cup will be held in 2022; who will host it?

a) UAE

b) Qatar

c) Sri Lanka

d) India

Ans- d

8-In which nation will the Shanghai Cooperation Organization (SCO) Summit be held in 2022?

a) India
b) Kazakhstan
c) Bangladesh
d) Uzbekistan

Ans- d

9-What procedure is the Shoonya Campaign, which was reported on, intended to address?

a) Reduce Air Pollution by banning crackers
b) Reduce Air Pollution by using EVs
c) Promote Rain Water Harvesting
d) Promote Afforestation

Ans-b

10-Which Indian zoological park has been ranked highest most recently by the Central Zoo Authority?

a) Arignar Anna Zoological Park, Chennai
b) Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park, Darjeeling
c) Chamarajendra Zoological Gardens, Mysore
d) Thiruvananthapuram Zoo

Ans- b

Comments

Thank You

Contact Form

Send