MCQ's on Books and Authors

 

  • Who is the author of the book New Dimensions of Indian Foreign Policy?
    • [A] Atal Bihari Vajpayee
    • [B] Abdul Kalam Azad
    • [C] Amit Chaudhuri
    • [D] Raghuram Rajan
Answer- [A] Atal Bihari Vajpayee

  • 2) Who is the author of the novel India Wins Freedom?
    • [A] Akhilesh Tilotia
    • [B] Amitav Ghosh
    • [C] Abdul Kalam Azad
    • [D] A. B. Vajpayee
Answer - [C] Abdul Kalam Azad

  • 3) Which of the following works was written by Abul Fazal?
    • [A] Ain-i-Akbari
    • [B] Akbar-Nama
    • [C] Both of them A & B
    • [D] None of them
Answer - [C] Both of them A & B

  • 4) The author of Wealth of Nations?
    • [A] Raghuram Rajan
    • [B] John Maynard Keynes
    • [C] Adam Smith
    • [D] None of the above
Answer - [C] Adam Smith
  • 5) Who is The Making of India's author?
    • [A] Akhilesh Tilotia
    • [B] Amartya Sen
    • [C] Amit Chaudhuri
    • [D] Amitav Ghosh
Answer - [A] Akhilesh Tilotia
  • 6) Who is the author of A Suitable Boy?
    • [A] Salman Rushdie
    • [B] Arundhati Roy
    • [C] Amitav Ghosh
    • [D] Vikram Seth
Answer - 
[D] Vikram Seth
  • 7) Who is the author of the autobiography?
    • [A] Sardar Patel
    • [B] Jawaharlal Nehru
    • [C] Atal Bihari Vajpayee
    • [D] S. Radhakrishnan
Answer - [B] Jawaharlal Nehru

  • 8) Who is the author of the Arthashastra?
    • [A] Kautilya
    • [B] Abul Fazal
    • [C] Tulsiram
    • [D] None of the above
Answer - [A] Kautilya

  • 09)  Who is Ashtadhyayi's author?
    • [A] Tukaram
    • [B] Panini
    • [C] Kautilya
    • [D] None of the above
Answer - [B] Panini

  • 10) Who is the author of Anandmath?
    • [A] Rabindranath Tagore
    • [B] Mahatma Gandhi
    • [C] Bankim Chandra Chatterjee
    • [D] B. R. Ambedkar
Answer - [C] Bankim Chandra Chatterjee

Comments

Thank You

Contact Form

Send