10 MCQ's on Computer Science GK 28/09/2022

  •  1) What is the name of the data storage unit that has the value 2 to the 70th power?
    • (A) Yobibite
    • (B) Zebibyte
    • (C) Yottabite
    • (D) None of the above
Answer- (B) Zebibyte

  • 2) Which of the following is not a payment card technology?
    • (A) Smart Card
    • (B) Magnetic Stripe Card
    • (C) Fleet Card
    • (D) All of them are payment card technologies
Answer - (D) All of them are payment card technologies

  • 3) Which of the following items is frequently promoted as a companion device?
    • (A) Desktop
    • (B) Laptop
    • (C) UMPC
    • (D) Netbook
Answer - (D) Netbook

  • 4) The first computer to be sold commercially was which of the following?
    • (A) Manchester Mark 1 
    • (B) Manchester Baby 
    • (C) Ferranti Mark 1
    • (D) EDVAC
Answer - (C) Ferranti Mark 1
  • 5) What are the basic four components of a digital computer?
    • (A) Control Unit and ALU
    • (B) Input-Output Equipment 
    • (C) Main Memory
    • (D) All of the above
Answer - (D) All of the above
  • 6)  Which company created the "Rational Unified Process" (RUP) framework for software development?
    • (A) IBM
    • (B) Microsoft 
    • (C) Compaq
    • (D) None of these
Answer - 
(A) IBM
  • 7) Which of the following is referred to by the phrase 128-bit era?
    • (A) Super computers 
    • (B) Laptops
    • (C) Sixth generation Computers
    • (D) Video game Consoles
Answer - (D) Video game Consoles

  • 8) Microsoft was founded in which year ?
    • (A) 1974
    • (B) 1970 
    • (C) 1976
    • (D) 1975
Answer - (D) 1975

  • 09)  Which of the following accurately reflects the release order of the items by the well-known corporation Apple?
    • (A) Mac, iPad, ipod, iPhone
    • (B) Mac, iPod, iPhone, iPad
    • (C) Mac, iPod, iPad, iPhone 
    • (D) Mac, iPhone, iPod, iPad
Answer - (B) Mac, iPod, iPhone, iPad

  • 10) When were the first electronic digital calculators created?
    • (A) During World War I
    • (B) During Industrial Revolution 
    • (C) During Cold War
    • (D) During World War II
Answer - (D) During World War II

Comments

Thank You

Contact Form

Send