10 International MCQ 14/09/2022

  •  1) Which nation is Shia Leader Muqtada al-Sadr a citizen of?
    • (A) Afghanistan
    • (B) Syria
    • (C) Iraq
    • (D) Iran 
Answer- (C) Iraq 

  • 2) Mikhail Gorbachev belonged to which country who passed away at 91?
    • (A) Ukraine
    • (B) Germany
    • (C) Russia
    • (D) Poland
Answer - (C) Russia 

  • 3) When is the International Day Against Nuclear Tests observed?
    • (A) August 20th
    • (B) August 25th
    • (C) August 29th
    • (D) August 30th
Answer - (C) August 29th

  • 4) Who won the Men's Singles and Women's Singles titles at the BWF World Championships 2022?
    • (A) Lee Chong Wei and Chen Yufei
    • (B) Lee Zii Jia and Tai Tzu-Ying 
    • (C) Viktor Axelsen and Akane Yamaguchi 
    • (D) Kento Momota and Nozomi Okuhara
Answer - (C) Viktor Axelsen and Akane Yamaguchi

  • 5) Who is the recipient of the UNESCO Peace Prize 2022?
    • (A) Joe Biden
    • (B) Volodymyr Zelensky
    • (C) Angela Merkel  
    • (D) Emmanuel Macron
Answer - (C) Angela Merkel  

  • 6)  When is Women's Equality Day observed each year?
    • (A) August 23rd
    • (B) August 25th
    • (C) August 26th
    • (D) August 30th
Answer - (C) August 26th

  • 7) Which planet has recently been the subject of new images from the James Webb Space Telescope?
    • (A) Saturn 
    • (B) Venus
    • (C) Jupiter
    • (D) Mars
Answer - (C) Jupiter

  • 8) Which of the following nations has experienced the fastest rate of ageing in Europe?
    • (A) France
    • (B) Portugal
    • (C) Belgium
    • (D) Italy 
Answer - (B) Portugal

  • 9) Which nation is the host of the biennial military exercise Pitch Black?
    • (A) Australia
    • (B) China 
    • (C) North Korea
    • (D) United States
Answer - Australia

  • 10) Which of the following nations has approved a 750 billion dollar bill to address climate change and healthcare?
    • (A) United States
    • (B) New Zealand
    • (C) Australia 
    • (D) Canada 
Answer - (A) United States

Comments

Thank You

Contact Form

Send